miércoles, 3 de junio de 2009

OFICINA D'ATENCIÓ A LA DONA - OAD


L'Oficina d'Atenció de la Dona és un recurs integral i específic de promoció de la dona com a ciutadana de ple dret i vol esdevenir un espai d'intercanvi i treball col·laboratiu amb el teixit associatiu de Montcada. Ofereix suport i atenció a les dones de Montcada per resoldre qualsevol situació de discriminació o violència i dón aimpuls a iniciatives ciutadanes de foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones facilitant atenció individual i personalitzada així com donant suport i atenció a col·lectius i grups. L'Oficina d'Atanció a la Dona està estructurada en un servei bàsic d'informació i orientació i dos serveis especialitzats: Assessoria Jurídica i Espai de Suport psicoemocional a víctimes de violència de gènere als que s'accedeix concertant visita prèviament.

SERVEI BÀSIC D'INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ 

Acull i realitza la primera atenció en situacions de discriminació o violència de gènere i concerta les cites als serveis especialitzats. Facilita informació sobre recursos, serveis, equipaments, activitats, etc. d'interès especial per a les dones. Dóna suport a l'organització d'activitats i tasques d'iniciativa pública, de les entitats del municipi o de les pròpies dones de sensibilització, formació, difusió de temes de gènere, cultura, debat. Dóna assessorament tècnic a grups i col·lectius per a l'elaboració de projectes o actuacions d'interès per a les dones. HORARI: (no cal demanar cita prèvia): dilluns, de 10 a 14h i de 15 a 18h; dimecres, de 10 a 15h; dijous, de 15 a 20h; divendres, de 10 a 15h.

SERVEIS ESPECIALITZATS ESPAI DE SUPORT PSICOEMOCIONAL A VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA

És un servei d'atenció i suport psicològic i emocioanl dirigit a dones que pateixen qualsevol tipus de maltractaments i agressions (psíquic, emocional, físic, sexual, econòmic) a qualsevol àmbit (familiar, laboral, social) i a les persones, menors o grans, que depenen d'elles. L'Espai ofereix atenció individual personalitzada i terèpia de grup prèvia visita concertada els dimecres de 16 a 20h.

SERVEI D'ASSESSORAMENT JURÍDIC

Dóna suport i assessorament legal sobre què fer i com actuar davant qualsevol situació que afecti els drets de les dones garantint la màxima discreció. S'atenen consultes per qüestions com les següents: Laborals, seguretat social, atur; pensions... Família, matrimoni, parella d efet, seperacions i divorci, custòdia de fills, impagament de pensions... Drets socials i laborals per maternitat Patrimoni, herència, lloguer, compra venda, separació de bens... Maltractaments físics o emocionals: Violència domèstica, assetjament sexual, assetjament moral, agressions sexuals. Drets civils: immigració, discriminació, participació... Penals, conflictes veïnals, reclamacions administratives.

HORARI: El 2n i 3r dimarts de cada mes, de 16 a 18h, prèvia visita concertada. 


Adreça: C. Domènec Fins, 15 
Telèfon: 935 651 122 
Correu electrònic: oficinadona@montcada.org 

No hay comentarios:

Publicar un comentario