jueves, 29 de abril de 2010

Marina Subirats presenta a l'Elisenda de Montcada un llibre sobre les relacions entre homes i dones


La Biblioteca Elisenda de Montcada va acollir ahir al vespre la presentació del llibre de Marina Subirats Mujeres y hombres ¿una relación imposible? escrit conjuntament amb Manel Castells. L'acte, organitzat per la regidoria de Dona i Igualtat en el marc de Sant Jordi, va estar presidit per la regidora M. Teresa Gallego.

El llibre detalla l'opinió de Castells i Subirats sobre les relacions entre homes i dones. El llibre fa referència al passat, quan les dones, que no estaven alliberades ni laboral ni sexualment, havien de romandre a casa perquè l'home era que la proveïa dels recursos necessaris per sobreviure, a ella i a la resta de la família. Des del moment que les dones poden decidir sobre la feina i la seva condició com a membre d'una parella, segons els autors del llibre, el sistema de relació de llarga durada trontolla perquè "ara se li demana a l'home que prengui consciència que ha d'intervenir en l'àmbit familiar, un aspecte que costa molt", va afirmar Subirats davant la seixantena de persones que van assistir a l'acte.

La regidora de Dona i Igualtat, M. Teresa Gallego va destacar al seu parlament que encara no existeix la igualtat real, ja que "hi ha hagut molts canvis en les lleis però encara no s'ha superat l'antiga divisió de tasques i són moltes les dones que continuen relegades a feines en l'àmbit privat".
Gabinet de comunicació. Ajuntament de Montcada i Reixac

No hay comentarios:

Publicar un comentario